Україна дуже погано веде боротьбу за людей в ОРДЛО — правозахисниця

 

Світлина з відкритих джерел

Україна дуже погано веде боротьбу за людей на окупованому Донбасі, штрафуючи їх за в’їзд з боку Російської Федерації. Про це заявила правозахисниця, голова громадської організації «Східна правозахисна група» Віра Ястребова під час пресконференції — презентації звіту на тему «Пропагандисти Російської Федерації в окупованому Донбасі». Передає кореспондент «Час Таврійського».

«Ми дуже погано ведемо боротьбу за людей, на мій погляд. Працівники Державної прикордонної служби України тільки в Харківській і Луганській областях притягнули близько 10 тисяч людей до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу. Штрафу за те, що вони перетинали кордон з Україною через Російську Федерацію» — повідомила правозахисниця.

 

Світлина: пресслужба УНІАН

За її словами, перетин кордону з боку Росії — це наразі єдина альтернатива мешканців окупованого Донбасу для отримання допомоги та зустрічі зі своїми рідними на підконтрольній Україні території. Попри це їх систематично притягають до адміністративної відповідальності.

На її думку, Україна таким чином лише робить інформаційний привід для спекуляцій з боку бойовиків, що може стати причиною відтермінування реінтеграції населення ОРДЛО.

У порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї йдеться, що в’їзд на тимчасово окуповану територію України та виїзд з неї здійснюються через контрольні пункти в’їзду-виїзду.

Нагадаємо, окупанти продовжують блокувати більшість КПВВ, обмежуючи виїзд громадян України з окупованого Донбасу.

Андрій Бондар «Час Таврійського»

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Люди були по-справжньому шоковані, коли замість «кримського сценарію» почалася війна», - інтерв'ю з громадянином рф

Педагог Марія Букатчук: «Ніякі технічні засоби і новітні технології передавання звуку й зображення ніколи не замінять живого спілкування»

Віктор Сорока: «Карантин допомагає більше і тісніше взаємодіяти з глядачами»