ТНУ імені В.І. Вернадського продовжує співпрацю з Українською Гельсінською спілкою з прав людини

 

Малюнок з відкритих джерел

Студенти Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського візьмуть участь в освітньому проєкті, який ініціює Українська Гельсінська спілка з прав людини щодо захисту прав вразливих верств населення.

Проєкт передбачає проведення освітнього модуля для студентів 4-5 курсу за спеціальністю «журналістика». Модуль складатиметься з шести вебінарів. Журналістка Ольга Леміш відкриє перший вебінар і розкаже про особливості комунікації з представниками спільнот. Окрім того, вона пояснить поняття стигми, механізми її формування та впливи на представників вразливих верств населення, а саме ЛГБТКІ+, роми, секс-працівники та працівниці.

Наступні вебінари продовжить керівниця освітнього напрямку УГСПЛ Валентина Потапова, яка ознайомить з методикою критичного мислення в журналістиці, обговорить основні стереотипи та як протидіяти фейкам.

Четвертий вебінар проведе адвокатесса Центру стратегічних судових справ УГСПЛ Олена Сапожнікова та голова правління Київського освітнього центру «Простір толерантності» Миролав Грінберг. Лектори розкриють тему злочинів на ґрунті ненависті щодо представників ЛГБТКІ+, ромів, секс-працівників та працівниць.

Координатор проєкту «Без кордонів» Максим Буткевич продовжить освітні вебінари. Він поспілкується з учасниками заходу про суть прав людини, їх типології, і методики дотримання їх у журналістиці.

Як створювати журналістські матеріали на соціальну тематику і зокрема щодо пошуку тем, сюжетів про представників вразливих верств населення, визначення цільової аудиторії учасники проєкту від УГСПЛ дізнаються під час наступних занять, зокрема практичних.

Окрім того, студенти 4-5 курсів спеціальності «журналістика» матимуть змогу відвідати лекції з журналістської етики, цифрової та юридичної безпеки.

Проєкт триватиме два місяці.

Нагадаємо, що Українська Гельсінська спілка з прав людини є найбільшою асоціацією правозахисних організацій України, метою діяльності якої є захист прав людини.  УГСПЛ об’єднує 29 недержавних правозахисних організацій.

Зазначимо, що співпраця Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського з Українською Гельсінською спілкою з прав людини триває не один рік. Студенти мали змогу брати участь в різноманітних проєктах від правозахисної організації, а також проходили практику в стінах УГСПЛ.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Люди були по-справжньому шоковані, коли замість «кримського сценарію» почалася війна», - інтерв'ю з громадянином рф

Педагог Марія Букатчук: «Ніякі технічні засоби і новітні технології передавання звуку й зображення ніколи не замінять живого спілкування»

Віктор Сорока: «Карантин допомагає більше і тісніше взаємодіяти з глядачами»