Футбольний світ Іспанії: «Атлетик - Барселона» 0:4

 

Фото: БАРСЕЛОНА ОБІГРАЛА АТЛЕТИК, GETTY IMAGES

У рамках фіналу Кубка Іспанії на стадіоні «Естадіо Олімпіко де Севілья» відбувся матч «Атлетик - Барселона» в суботу, 17 квітня 2021 року. Матч завершився розгромною перемогою гостей з рахунком 0:4.

З перших хвилин «Барселона» заволоділа ініціативою і вже не відпускала мяч зі своїх чіпких лап до самого фінального свистка. Однак по-справжньому гольовий момент за 45 хвилин був створений каталонцями всього один, при чому вже на п’ятій хвилині. З воротарського кута, Мессі покотив де Йонгу під удар, голландець все зробив правильно, пробивши на точність під дальню штангу, однак в цю саму штангу і влучив.

З початком другого тайму «Барселона» накрутила темп і захист «Атлетика» не зміг не тріснути. Грізман і Бускетс отримали шикарні моменти, щоб відкрити рахунок у матчі, однак голкіпер «Атлетика» не дозволив їм це зробити. Але на 60-й хвилині і він не допоміг. Черговий пас від де Йонга увінчався точним ударом в дотик Грізманом!

Рахунок відкрито, «Атлетик – Барселона» 0:1!

Фото: БАРСЕЛОНА ОБІГРАЛА АТЛЕТИК, GETTY IMAGES

Через дві хвилини Френкі вже відзначився сам, також у дотик, але вже головою з воротарської лінії замкнув подачу зліва від Альби. Після другого голу Барселони було вже зрозуміло, що боротьби не буде. Третій гол гостей лише підтвердив їхню тотальну перевагу над суперником. Він на рахунку Мессі, який м’яко катнув мяч в дальній кут після того як прибрав фінтом захисника (гольовий пас знову від де Йонга). У цьому матчі  було не зрозуміло тільки одне, скільки забють гості, але виявилося, що всього голів буде чотири. Остаточний рахунок матчу встановив Ліонель Мессі, який на 72-й хвилині точним, хитрим ударом в ближній кут. Був ще пятий гол – на рахунку Грізмана, але його скасували, бо нападник перебував у офсайді.

Ліонель Мессі відзначився двома голами. Таким чином, він довів лік своїм голам у фінальних матчах турніру до 9-ти. Раніше жоден гравець такого результату не домагався. Для капітана і лідера «Барселони», це 35-й трофей в клубі.

Аргентинець десять разів ставав чемпіоном Іспанії, сім разів - володарем національного Кубка, вісім разів - володарем Суперкубка країни. Що до міжнародного рівня, то Мессі у складі «Барселони» вісім разів вигравав Лігу чемпіонів і по три рази - Суперкубок УЄФА і клубний чемпіонат світу. Нападник «Барселони» Ліонель Мессі прокоментував підсумки фінального матчу Кубка Іспанії з «Атлетиком».

Фото: БАРСЕЛОНА ОБІГРАЛА АТЛЕТИК, GETTY IMAGES

Іспанська газета Marca, зазначає слова капітана «Приємно підняти над головою кубок. Це щасливий день для нашої команди. Це дуже особливий трофей, який я піднімаю як капітан дуже особливого клубу. Шкода, що ми не можемо розділити радість перемоги з фанатами. Люди завжди раді, коли ми виграємо Кубок Іспанії. Початок сезону був важким для нас, ми втрачали очки в легких ситуаціях. Потім ми зміцніли, стали грати добре і повернулися в гонку за титулом в чемпіонаті. На жаль, в матчі з «Реалом» нам не вдалося домогтися потрібного результату». 

«Барселона» виграла Кубок Іспанії в 31-й раз в історії. Це рекордний показник розіграшу. «Атлетику» можна тільки поспівчувати, адже вони програли другий поспіль фінал Кубка Іспанії за короткий час. Ну ось, нарешті, ми побачили ту «Барселону», яка закохала в себе мільйони шанувальників по всьому світу за останні 10-15 років. Можуть, якщо сильно захочуть! Ну, а Барселона показала, що на даний момент перебуває у відмінній формі і обов’язково постарається додати до Кубка Іспанії ще й чемпіонство у Ла Лізі. За 8 турів до кінця каталонці займають третє місце і відстають від лідируючого «Атлетіко» на два очки.

Алла Савчук, «Час Таврійського»


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Люди були по-справжньому шоковані, коли замість «кримського сценарію» почалася війна», - інтерв'ю з громадянином рф

Педагог Марія Букатчук: «Ніякі технічні засоби і новітні технології передавання звуку й зображення ніколи не замінять живого спілкування»

Віктор Сорока: «Карантин допомагає більше і тісніше взаємодіяти з глядачами»