Місто з ароматом кави

 Путівник вихідного дня.

Каштани у сиропі. Мигдалеве драже. Шоколадні таблетки. І вишукані тістечка «семадені». От так і кажіть легко… «семадені». Це все більше ста років тому подавали з кавою і не тільки в найпопулярнішій кав’ярні «Семадені», яка знаходилася на Хрещатику, 15. Відкрив її відомий київський кондитер Бернард Семадені. Кажуть, на літній терасі кондитерської-кав’ярні полюбляв посидіти композитор Микола Лисенко і поласувати американськими ананасами з вершками. А до чашечки кави у цьому закладі завжди подавали почитати ще й свіжу газету.

А от Михайло Старицький засиджувався на Лютеранській, 4 у «Варшавській кав’ярні». Кава тут не була такою дорогою як у «Семадені», а відвідувачі грали в шахи. Та й взагалі тут збиралася тодішня київська богема.

Найдорожчі сорти кави «Мокка» та «Ява» заварювали і подавали у горнятках з тонкої порцеляни виключно у «Жоржі». Цю кав’ярню, що була на розі Хрещатика й Прорізної, відкрив іноземець з Прусії на прізвище Георг Дортенман. Тож, і заклад носив ім’я свого власника.

… місто з ароматом кави. Це не про Львів. Це не про Відень. Це про Київ, який протягом століття зберіг гарну традицію кав’ярень та кондитерських.

Вимоги до кав’ярні високі: повинна бути приємна атмосфера, естетичний декор і місце; персонал, який з вами поговорить про все на світі, й ідеально зварена кава з десертами, які на вигляд та на смак – неперевершені.

Ми знайшли кращі з кращих кав’ярень Києва, які заповнюють столицю своїм ароматом й приваблюють відвідувачів!

«Хлібний»

Велика Васильківська, 67\7

Світлина: Кристина Семенова

Круасани з ніжним тістом й смачною начинкою, стануть кращими у Вашому житті. Моя особиста рекомендація - це «Хлібний» на Великій Васильківській 67\7.

«Cactus»

Урлівська 1\8

Світлина: Кристина Семенова

А ця кав’ярня знаходиться поряд з моїм будинком, тому кожного бариста знаю особисто – їм можна довірити свій сніданок! Тс-с, тепер абсолютно секретно: макаронс с Дор Блю змусить Ваші рецептори благати купити ще одненький.

«Montgolfiere»

Саксаганського 5, біля НСК Олімпійський

Світлина: Кристина Семенова

Як від серця відриваю – «Монтгольф’єр». Має лише один заклад по всьому місту, але яка ж там кава…

«Milk Bar»

Шота Руставелі 16

Світлина: Кристина Семенова

Це просто скарбниця десертів, які виглядають наче витвір мистецтва, призначені на виставку у Луврі. А на смак, ще краще ніж виглядають. Не скуштувати таке – залишити себе на один прекрасніший момент життя менше.

«Takava»

ТЦ River Mall

Світлина: Кристина Семенова

Аутентична атмосфера цього закладу не залишає байдужим нікого! Додайте до цього ще й смачну каву та захід сонця за вікном… Уявили?

Кристина Семенова, «Час Таврійського»

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Люди були по-справжньому шоковані, коли замість «кримського сценарію» почалася війна», - інтерв'ю з громадянином рф

Педагог Марія Букатчук: «Ніякі технічні засоби і новітні технології передавання звуку й зображення ніколи не замінять живого спілкування»

Віктор Сорока: «Карантин допомагає більше і тісніше взаємодіяти з глядачами»