«Без назви». Виставка одеського художника-модерніста

 

Світлина: Ляшенко Влада, Час Таврійського

З 15 по 30 жовтня 2022 року в центрі сучасного мистецтва «Білий світ» проходила виставка  художника-модерніста Володимира Цюпка. 

Трохи про художника

Володимир Цюпко народився 22 жовтня 1936 року в селі Йосипівка (Кіровоградщина). Освіту художника здобув в Одеському державному художньому училищі. Свою діяльність розпочав з «квартирних» виставок у  1970-х роках.

Володимир Цюпко, художник. Фото ЦСМ «Білий Світ»

Його картини зберігаються в колекціях Національного художнього музею України, Музею сучасного образотворчого мистецтва України, Музею сучасного мистецтва Одеси, Одеського літературного музею, Івано-Франківського художнього музею та ін. 

Атмосфера

Галерея знаходиться у досить затишному дворику в центрі Києва, неподалік від Золотих Воріт. Аби зайти в середину, потрібно натиснути на невеличку кнопку домофона. Через декілька секунд двері відчиняються і ви перед собою бачите вузенький білий коридорчик. Пройшовши далі ви потрапляєте у царство білого кольору, на фоні якого виділяються яскраві картини Володимира Цюпка.

Світлина: Влада Ляшенко, Час Таврійського

Якщо ви не розумієтеся на мистецтві модерністів і всі ці картини вам здаються «хаотичними мазкими на полотні», то підійдіть до картини так, аби бачити всі деталі. Декілька хвилин розглядайте її, пориньте у свої думки, насолоджуйтесь. Через цей час у вашій голові одна за одною почнуть виникати асоціації. Це надзвичайно захоплюючий процес.

Світлина: Влада Ляшенко, Час Таврійського

Коментар одного із відвідувачів виставки: «Знаєте, Цюпко своїми картинами мене справді зачепив. Дивлюсь і ніяк надивитися не можу! Я досить часто ходжу на виставки різних сучасних художників. На мою думку, це одна із найкращих, серед тих, що мені доводилося бачити наживо. Ні, ви не подумайте, я не якийсь там експерт, я просто звичайний любитель… Отримую естетичну насолоду від картин. Це допомагає розслабитися, відпочити від роботи».

Світлина: Влада Ляшенко, Час Таврійського
Світлина: Влада Ляшенко, Час Таврійського

Підтримуйте українське мистецтво! Якщо маєте трохи вільного часу, то обов’язково завітайте в ЦСМ «Білий світ», за адресою вул. Євгена Чикаленка, 21А. Графік роботи: середа - неділя з 11:00 по 19:00. Вхід вільний.

Влада Ляшенко, Час Таврійського 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Люди були по-справжньому шоковані, коли замість «кримського сценарію» почалася війна», - інтерв'ю з громадянином рф

Педагог Марія Букатчук: «Ніякі технічні засоби і новітні технології передавання звуку й зображення ніколи не замінять живого спілкування»

Віктор Сорока: «Карантин допомагає більше і тісніше взаємодіяти з глядачами»