Футбол під ракетами або як війна вплинула на український футбол

Стадіон чернігівської "Десни" ім. Гагаріна після авіанальоту.

Джерело: focus.ua

Пройшов рік з початку повномасштабного вторгнення, і футбольний фанат за цей період пройшов етапи від страху та мурашок від першої повітряної тривоги до радості від перемоги його улюбленого футбольного клубу у чемпіонаті.


Українську прем’єр-лігу з футболу покинуло понад 350 футболістів, більшість із тих, хто йшов, були провідними футболістами своєї команди. Тим самим, візьмемо для наочного прикладу два провідні українські футбольні клуби, та подивимось на їх вартість у 2022 році станом на січень і у 2023 році станом на березень.

Вартість футболістів ФК «Динамо» та ФК «Шахтар» у 2022 році станом на січень

Джерело: www.transfermarkt.world

 Вартість футболістів ФК «Динамо» та ФК «Шахтар» у 2023 році станом на березень

Джерело: www.transfermarkt.world
Вартість впала трохи більше ніж у 2 рази.

Усім клубам потрібна була заміна футболістам, які йшли. На допомогу приходили академії футбольних клубів, або українці, які раніше грали за кордоном і в скрутну хвилину вирішили повернутися додому. Так само приходили в українські футбольні клуби й сміливі футболісти-легіонери, але назвати їх заміною попереднім лідерам, язик не повернеться.

Але відхід українських футболістів у сильніший чемпіонат - це добре чи погано? Для кожного відповідь своя, дивлячись, що вашому серцю ближче. Сильний чемпіонат? Сильний Ваш улюблений клуб? Або ж сильна національна збірна?

Наразі все йде до того, що відхід українських футболістів у провідні європейські чемпіонати з футболу зі стабільною ігровою практикою призведе до підйому рівня гри збірної, але різко погіршеного чемпіонату з клубами. Потрібно сподіватися, що молоді хлопці, які прийшли на заміну тим, хто пішов, зможуть проявити себе, і в майбутньому стати новою зіркою українського футболу

Але чи зроблять футболісти, які пішли грати в інші чемпіонати, нашу збірну сильнішою, або це була просто втеча з потопаючого корабля, ми вже дізнаємося це на цих вихідних у матчі проти збірної Англії...


Олександр Грінік, Час Таврійського 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Люди були по-справжньому шоковані, коли замість «кримського сценарію» почалася війна», - інтерв'ю з громадянином рф

Педагог Марія Букатчук: «Ніякі технічні засоби і новітні технології передавання звуку й зображення ніколи не замінять живого спілкування»

Віктор Сорока: «Карантин допомагає більше і тісніше взаємодіяти з глядачами»