Як студентові провести літні канікули?

Ось уже й завершується літня сесія та настає найулюбленіший період всіх студентів – канікули. Це чудовий час не лише для того, аби відпочити, а й опанувати нові навички. То чим же зайнятися і які є безкоштовні ресурси для розвитку онлайн? 

Пройдіть безкоштовний курс зі сліпого друку. 

Світлина: kadrovik.ua

Якщо раніше головними атрибутами студента були книжка, ручка та зошит, то сьогодні це точно ноутбук. Практично всі види робіт студент виконує на ньому. Зазвичай доводиться писати багато тексту. Напевно, кожен знає як багато часу потрібно для того, аби надрукувати курсову роботу на 30 сторінок. Це триватиме не одну годину.

Пройшовши курс зі сліпого друку ви зможете набирати текст як мінімум удвічі швидше. Головна ідея друку наосліп у тому, що за кожним пальцем закріплено свою зону клавіш. Це дозволяє друкувати не дивлячись на клавіатуру. Регулярно тренуючи м’язову пам’ять, запам’ятаєте куди потрібно натискати.

Створіть ютуб- чи телеграм-канал, сторінку в інстаграмі на цікаву тему

Світлина: lvbs.com.ua

Ютуб, телеграм, інстаграм та інші платформи дають чудову можливість поширювати корисні ідеї та знання. Наприклад, якщо ви чудово розбираєтеся в сучасній українській музиці, то почніть створювати пости про виконавців, що лише розпочинають свій творчий шлях. Подібних ідей може бути безліч. Головне, щоб вони відповідали вашим знанням та інтересам.

Таке заняття може покращити ваші навички написання текстів, вираження думок, ораторства тощо. Усе це необхідне спеціалістові з будь-якої галузі.

 Навчіться монтувати відео чи опануйте навички фотошопу

Світлина: ukr.media

Зображальна частина вже давно стала невід’ємною складовою будь-якого контенту. В інтернеті існує безліч безкоштовних та платних курсів, а також відео-уроків із фотошопу та монтажу.

Якщо ви на хорошому рівні опануєте ці знання, то зможете потім шукати клієнтів в інтернеті та досить непогано на цьому заробляти.

 Практикуйтеся, якщо хочете працювати за спеціальністю, що вивчаєте

Світлина: alfaaudit.com.ua

Літні канікули – це чудовий час, аби набратися практичного досвіду за  спеціальністю, що вивчаєте в університеті. Можливо, вам поки що платити не будуть, проте ви отримаєте навички і знання, які оцінять, коли ви будете шукати роботу після закінчення навчання.

 Опануйте нову професію

Світлина: novynarnia.com

Ніколи не завадить мати знання та навички в іншій сфері, що зовсім протилежна до тієї спеціальності, що ви опановуєте в університеті. Із початком повномасштабного вторгнення дуже багато людей через те, що втратили роботу повинні були опановувати нові професії. Чудово, що така можливість сьогодні є в онлайн форматі. Здобути знання можна в сфері СММ, таргетингу, HR, дизайну, програмування. І це лише невелика частка того, чому можна навчатися в інтернеті.

Якщо ви вже маєте певні знання в якійсь із сфер, то ви можете спробувати себе в ролі вчителя онлайн-курсів чи репетитора.

Влада Ляшенко, Час Таврійського

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Люди були по-справжньому шоковані, коли замість «кримського сценарію» почалася війна», - інтерв'ю з громадянином рф

Педагог Марія Букатчук: «Ніякі технічні засоби і новітні технології передавання звуку й зображення ніколи не замінять живого спілкування»

Віктор Сорока: «Карантин допомагає більше і тісніше взаємодіяти з глядачами»