Вінстон Черчилль

 



На мою думку, Вінстон Черчилль  -  один з  найвидатніших ораторів сучасності. Біографія цієї людини особисто надихає мене. Черчиллю  прийшлося реагувати на ті складні виклики, які були властиві  його часу. І при цьому він залишався професійним політиком та оратором.  

          Якщо дослідити його біографію, як оратора, можна відкрити для себе цікаві подробиці. Як політичний діяч, Черчилль мав багатий досвід виступів перед публікою. Парламент, засідання, політичні акції - це менша частина того, з чим регулярно працював відомий англійський політик. 

          Із особливостей його ораторської практики, я можу виділити наступні риси:

 

  • Емоційність 

Його виступи насичені емоційними месседжами, метафорами, гумором, які влучно доносили думки до аудиторії або його коллег.

 

  • Міміка та жести

          Якщо дізнатися детальніше про записи виступів цього політика, можно дослідити якісну підготовку Черчилля до таких речей, як міміка та жести. Кожен виступ насичений виразними гримасами, рухами та іншими методами впливу на оточуючих  через міміку та жести.

 

  • Підготовка

Багато експертів та експерток збігаются на думці, що Вінстон Черчилль дуже ретельно підходив до підготовки кожного виступу, готував тексти, роздумував сценарій виступу.

 

  • Харизма

Дуже важлива, на мою думку, якість будь-якого оратора.  Здібність “Заряджати” аудиторію власними ідеями, емоціями, надихати людей на зміни. Саме ця риса була характерна для Вінстона Черчилля.  

 

На мою думку, біографія та досвід Вінстона Черчилля є важливим методологічним матеріалом, який можна використовувати з метою навчання та референсу такої дисципліни, як ораторське мистецтво та його адаптованої, для навчання журналістів, версії -  техники усного мовлення в ефірних ЗМІ.

 

Микита Будник, Час Таврійського


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Люди були по-справжньому шоковані, коли замість «кримського сценарію» почалася війна», - інтерв'ю з громадянином рф

Педагог Марія Букатчук: «Ніякі технічні засоби і новітні технології передавання звуку й зображення ніколи не замінять живого спілкування»

Віктор Сорока: «Карантин допомагає більше і тісніше взаємодіяти з глядачами»