Володимир Казарін: «Ми хочемо розвивати в Академії мистецтв імені С. Прокоф’єва напрямок східної музики»


В.О. ректора Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського Володимир Казарін зустрівся з головою Всеукраїнської громадської організації «Об’єднана діаспора азербайджанців України» Хікметом Джавадовим.

Однією із тем розмови була ініціатива ректора ТНУ імені В.І. Вернадського щодо співпраці з музичними вищими навчальними закладами Азербайджану.
«Ми розмовляли про можливу співпрацю нашої Академії мистецтв імені С. С. Прокоф’єва ТНУ імені В.І. Вернадського з музичними вищими навчальними закладами Азербайджану. Адже ми розвиваємо напрямок не лише європейської музики в стінах академії, а й східної музики. Ми віддаємо належне кримськотатарській культурі», - каже Володимир Казарін.
Академія мистецтв імені С. С. Прокоф’єва у зв’язку з окупацією РФ окремих частин Донецької та Луганської областей була змушена виїхати з Донецька до Києва. Увійшла до складу Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського у 2019 році. Очолив цей структурний підрозділ Університету народний артист України, професор Микола Антоненко. Вперше цього начального року відбувся набір студентів.
Зауважимо, що Академія мистецтв здійснює підготовку з усіх напрямів вокалу - класичного, естрадного, народного, камерного та мюзиклу та інструментального виконавства: фортепіано, струнні, духові, ударні та східні інструменти з використанням сучасних технологій та безпосередньою участю професорів провідних вітчизняних та закордонних консерваторій та академій музики.
Нагадаємо, 1 жовтня 2020 року до Міжнародного дня музики відбувся І святковий концерт за участі викладачів та студентів Академії мистецтв імені С.С. Прокоф’єва ТНУ імені В.І. Вернадського. Прослухати концерт можна за посиланням.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Люди були по-справжньому шоковані, коли замість «кримського сценарію» почалася війна», - інтерв'ю з громадянином рф

Педагог Марія Букатчук: «Ніякі технічні засоби і новітні технології передавання звуку й зображення ніколи не замінять живого спілкування»

Віктор Сорока: «Карантин допомагає більше і тісніше взаємодіяти з глядачами»