Виставка Сальвадора Далі. Геній вже тут!

 

Виставка Сальвадора Далі. 
Світлина: Карина Балабан

З 28 січня по 25 березня 2020 року в російського глядача була унікальна можливість познайомитися з творчістю геніального художника.  У Центральному виставковому залі «Манеж» відкрилася виставка «Сальвадор Далі.  Магічне мистецтво», організована Культурно-історичним фондом «Зв’язок часів»,  Музеєм Фаберже в партнерстві з фондом «Гала - Сальвадор Далі» (Фігерас) і Національним музеєм «Центр мистецтв королеви Софії» (Мадрид).  На виставці було представлено понад 180 творів Далі: живопис, малюнки, акварелі та гравюри.

Грандіозна подія поставила на вуха столицю Росії.  За пару днів у Манежі побувало більше людей, ніж на виборах, говоримо не кривлячи душею!  Можна вважати, що на пару місяців легендарний «Манеж» став телепортом в Іспанію середини 20-го століття, так як атмосфера передана чудово точно.

Яскраві декорації, автентична музика, професійні гіди, чудові лаундж-зони в стилі Далі і, звичайно, ж вражаюча колекція шедеврів, які прилетіли прямим рейсом з Мадрида і Барселони!

Виставка Сальвадора Далі. 
Світлина: Карина Балабан


Наші читачі повинні знати найцікавіші факти.  Інформація просочилася з відомих мені джерел: на день раніше для всіх в «Манежі» зібралися всі «вершки» московського товариства.

Неофіційне відкриття виставки відвідали поціновувачі сучасного і не тільки мистецтва Андрій Малахов з дружиною Наталією Шкулевою, Ксенія Собчак з Костянтином Богомоловим, Ольга Свіблова, Тетяна Навка і Дмитро Пєсков з донькою Лізою, Павло Лунгін, Степан Михалков, Михайло Швидкой, Михайло Куснирович, Настасья Самбурська,  Ангеліна Дубровська та багато інших.

Організатори виставки створили обіцяний фурор і подія не залишилася осторонь.  Тепер, пожинаючи плоди, попереджають: приходити на виставку рекомендовано ввечері, так як потік людей стає значно менше.

Величезна кількість розваг вмістилося в компанії великих шедеврів!

Досвідчені мистецтвом люди могли пройти в кінозал і споглядати фільм про життя і творчість головного героя. Неможливо не розповісти про лаундж-зону, яка з кожним разом вражає все більше і більше, там хочеться сидіти з ранку до вечора.  Шкода, що виставка тільки з 10:00 до 21:00. Яскраві декорації і дизайн в стилі неповторного сюрреалізму від талановитих російських дизайнерів сучасності.  Обов'язково до перегляду!

 У нас видалася унікальна можливість поспілкуватися із заступником директора Музею «Фаберже» і співорганізатором виставки Іллею Злотником.

- Як пройшло грандіозне відкриття?  Поділіться цікавими історіями.

- Наші очікування виправдалися і ми були по-справжньому в шоці від інтересу, який опанував серцями шанованих москвичів.  Політики, діячі мистецтва, заслужені артисти, блогери ... це дуже приємно, не стану приховувати!  Ми домоглися свого!

 - З якими труднощами зіткнувся оргкомітет при реалізації масштабного проєкту?

 - Як не дивно, труднощі торкнулися питання організації майданчика проведення.  Так як «Манеж» знаходиться під контролем Кремля і ФСО, є історичним об'єктом і пам’ятником архітектури, відповідно умови були запеклими і ускладнювали підготовку.  Але ми впоралися!  На створення конструкції 5000 м, яка відображала музей С. Далі у Фігерасі в мініатюрі відводилося всього 5 (!) Днів!  Я вважаю - ми герої!  (Сміється)

- Чому Далі?  Присутній особистий інтерес? Чия ідея була провести  виставку?

- Тому що геніальний! (і замовк на кілька секунд, потім продовжив). - Це, напевно, єдиний художник, який примудрився внести свій вклад і в мультики Діснея, і в обгортку Чупа-чупс, і в світове мистецтво.  ГЕНІЙ!

- Чому вибір місця проведення упав на Центральний виставкову залу і «Манеж»?  Чому Москва?

- Тому що Москва - столиця з багатомільйонним населенням, а наша виставка найкраща в Росії і найбільша в світі (крім Іспанії).  Її повинні побачити всі, а Манеж їх «усіх» вмістить. 

- Іспанські джерела майже кричать про те, що це «найграндіозніша виставка Далі поза Іспанією»!  Як вдалося домогтися такого успіху?

- Все просто.  В першу чергу В.С.  Воронченко, директор музею «Фаберже» естет і грамотний керівник, який обожнює мистецтво, і вміє налагодити роботу «складних механізмів». У нас професійна команда людей, які  бездоганно знають свою справу.  Ніяких секретів.

- Чи будуть подібні заходи в наступному році і якщо так, хто наступний геній?

- Обов'язково будуть.  Генія ще одного порівняємо за масштабом з Далі. Вони були добрими приятелями.  Більше нічого не скажу!

 А Більше нічого і не треба!  Спасибі Іллі за цікаві відповіді, а ми з нетерпінням чекаємо фурору в наступному році.

 Карина Балабан, «Час Таврійського»


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Люди були по-справжньому шоковані, коли замість «кримського сценарію» почалася війна», - інтерв'ю з громадянином рф

Педагог Марія Букатчук: «Ніякі технічні засоби і новітні технології передавання звуку й зображення ніколи не замінять живого спілкування»

Віктор Сорока: «Карантин допомагає більше і тісніше взаємодіяти з глядачами»