«Голівудська афера». (Рецензія на фільм)

 

Постер фільму «Голівудська афера»

Це новинка кіно із зовсім не новими акторами у головних ролях.

Приємно зустрітити трьох володарів «Оскару» в одному фільмі. До цього ці троє ще не зустрічалися в одному проєкті, але кожен грав в комедіях.

Спочатку у кадрі з’являється Макс Барбер ( Роберт де Ніро ) – кінопродюсер невдаха, який заборгував  крупну суму бандиту на ім’я Реджи Фонтейн ( Морган Фрімен ). Той вигадує аферу для швидкого заробітку грошей і в цьому йому допоможе старий актор, якого вони знаходять у домі похилих людей, Дюк Монтана ( Томмі лі Джонс ).

Фільм почали знімати ще у 2019 році і він повинен був з’явитися на екранах 13 листопада, але світ побачив комедію лише у 2021 році. «Голівудська афера» - лише римейк на комедію Гаррі Хавертца «Зворотна тропа», який було відзнято ще у 1982.

«Голівудська афера» зроблений режисером і сценаристом Джорджем Галло класично з точки зору музики та  операторської роботи. В ній немає заворожливих пейзажів або музики, яка пронизала б, аргумент тут лише один – це комедія. Вона побудована на гуморі про старого, грубого впертого продюсера, який навіть через високі борги перед бандитом не хоче продавати свій найцікавіший сценарій. У фільмі дуже влучно була використана нецензурна мова. ЇЇ не було багато і вона була влучна для акторів та ситуацій. Не обійшлося без сміху над болем людини, але цього було не багато. Все це ми вже зустрічали в комедіях із цими акторами. «Старцперці» з Морганом Фріменом та Робертом де Ніро, «Люди в чорному» та «Люди в чорному з Томмі лі Джонсом.

Зі значних мінусів це дужий швидкий показ зйомки фільму з Дюком Монтаною ( Томмі ли Джонсом ). Тут можна було розвинути широке поле для жартів і не тільки над болем людини. Також у цей час можна було показати як змінюються герої.

Одну половину фільму ми споглядали, як дві людини бігають за грошима і обманюють всіх навколо, навіть один одного. А інші бачать в новій справі нове, успішне життя. В другій частині кінострічки герої змінюються за декілька хвилин та повертають нас в те, що було спочатку, але в іншій ситуації. В третій частині актори миряться та працюють на спільну справу.

Це непогана комедія на вечір із класичним американським гумором та знайомими акторами.

Даніїл Тюлькін, «Час Таврійського»

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Люди були по-справжньому шоковані, коли замість «кримського сценарію» почалася війна», - інтерв'ю з громадянином рф

Педагог Марія Букатчук: «Ніякі технічні засоби і новітні технології передавання звуку й зображення ніколи не замінять живого спілкування»

Віктор Сорока: «Карантин допомагає більше і тісніше взаємодіяти з глядачами»