Ковток повітря

 Путівник вихідного дня

Читаючи стрічки новин цілодобово, перебуваючи в стані постійного стресу та апатії, дуже хочеться хоча б на годинку зануритись в тишу і вдихнути ковток свіжого повітря. Випити ароматної кави, насолодитись неймовірними краєвидами Києва, надихнутись палітрою кольорів осені ви зможете в ботанічному саду імені Гришка.

Дата заснування - 1935 рік.

Адреса - Тимірязєвська,1.

Світлина: Ганна Осадча

Придбавши квитки в касі, ви зможете перебувати на території саду до самого закриття. Вартість вхідного квитка для дорослого – 60 грн., для школярів – 30 грн., для дітей до 7 років, пенсіонерів та пільгових категорій відвідувачів – вхід безоплатний.

Світлина: Ганна Осадча

На території саду розташовані природні зони Українських Карпат, Криму, Степів України, Алтаю і Західного Сибіру, Кавказу, Середньої Азії та Далекого Сходу. Особливо вражають Японський, Тибетський та Індонезійський традиційні сади. 

Світлина: Ганна Осадча

Японський сад

На цій галявині розташовані шоу-сади фіналістів конкурсу «Японські мотиви в Ботсаду», що присвячений року Японії в Україні і відбувся в рамках фестивалю «Ландшафтна весна-2017». Сад створений українськими дизайнерами та архітекторами, а їхні роботи відзначені спеціальними табличками з іменами авторів.

Світлина: Ганна Осадча

Найважливіша  функція Японського саду – створити та зберегти внутрішню гармонію. Прогулюючись територією цієї природної зони, виникає відчуття легкості, спокою та повного єднання з природою. Думками переносишся з шумної столиці зі своїм шаленим темпом, поринаєш в тишу Японського саду, чуєш спів пташок і бачиш, як втомлене цим днем сонце робить все, щоб подарувати тобі останні хвилини насолоди.

Світлина: Ганна Осадча

Світлина: Ганна Осадча

Тибетський сад

Світлина: Ганна Осадча

У Тибетському саду, в затишній альтанці, майстри проводять заняття з медитації, яка надає розуму ясності і заспокоює людину. Посеред саду стоїть пам’ятник Шрі Чінмою. Це філософ, поет, художник, композитор, духовний лідер, спортсмен – присвятив своє життя натхненному служінню тим, хто прагне миру та спокою. Щотижня з 1970 року і до своїх останніх днів перебування на Землі він проводив Медитації Миру у Штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку.

Світлина: Ганна Осадча

Щосуботи в Тибетському саду проводять йога-тренінги. Такі заняття допомагають відпустити напруження та дихати на повні груди через цілісну роботу над своїм тілом та емоційним станом. Тренінги тривають 3 години, участь в них вільна, але приймається символічна плата, частину якої переводять на підтримку ЗСУ.

Світлина: Ганна Осадча

Індонезійський сад

Індонезійський сад символізує дружбу між громадянами Індонезії та України. В центрі саду знаходиться ступа Боробудур (Ступа Просвітлення).

Світлина: Ганна Осадча

Урочисте відкриття Ступи відбулося в 2019 році. Ступа є копією однієї з 72 ступ храму Боробудур в Індонезії у реальному розмірі.

Світлина: Ганна Осадча

Буддисти вважають, що дійти просвітління та нірвани можна лише поступово, пройшовши всі рівні свідомості. Чим вище ти підіймаєшся — тим прекраснішим постає перед тобою світ.

Світлина: Ганна Осадча

Територія саду заряджає неймовірною енергетикою та дивує своєю атмосферою. Саме тут час ніби завмирає та дає залишитись в моменті.

Світлина: Ганна Осадча

Всі три сади розташовані на Алеї Миру, що символізує мирне співіснування, злагоду та єдність людей. Алею було побудовано за пожертви прихильників філософії Шрі Чінмоя.

Світлина: Ганна Осадча

Знайти себе, відчути свій внутрішній голос та поринути в атмосферу повного спокою - це те, що допоможе Вам хоча б на годинку відволіктися від новин та перезавантажитись.

Ганна Осадча, «Час Таврійського»





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Люди були по-справжньому шоковані, коли замість «кримського сценарію» почалася війна», - інтерв'ю з громадянином рф

Педагог Марія Букатчук: «Ніякі технічні засоби і новітні технології передавання звуку й зображення ніколи не замінять живого спілкування»

Віктор Сорока: «Карантин допомагає більше і тісніше взаємодіяти з глядачами»