Чи завжди аніме — це няшно?

 

Світлина з відкритих джерел

А якщо аніме стає з кулаками? Таке питання виникає якщо з головою поринути у вир новин про «бойових анімешників» — представників неформального руху ПВК «Редан».  В Полтаві 25.02 відбувались сутички між двома групами підлітків на грунті якоїсь міжсубкультурної ненависті. У Tik-Tok та в інших соцмережах уже масово набирають лайки з відео про це. Чи варто оточуючим засуджувати учасників нової субкультури, а батькам — хапатися за голову? Загалом немає нічого поганого в тому, що підлітки групуються навколо певної ідеї, адже це один із природних етапів розвитку дитини, завдяки якій вона вчиться встановлювати соціальні зв'язки та контакти. Звичайно, батькам було б спокійніше, якби їхня дитина вибрала для цього спортивну секцію або музичну групу, але не завжди підлітки виявляються тими, ким би їх хотіли бачити батьки.

Найчастіше вони не вписуються у запропоновані рамки і таким чином можуть виражати підлітковий протест, стаючи неформалами. Кожна молодіжна субкультура має певні вимоги до зовнішнього вигляду, свій сленг, свої кумири. Відрощувати волосся і фарбувати його в чорний колір, цікавитися одягом із зображенням павуків і любити мангу "Hunter x Hunter"це некримінально і цілком безневино. Батькам не варто бити в тривогу і намагатися поставити дитину на правильний шлях. Але, коли до зовнішнього наслідування естетики ПВК «Редан» приєднуються радикальні ідеї, легітимізація насильства, антисоціальна поведінка, то це вже не нормально і просто небезпечно. ПВК «Редан» — той випадок, коли краще бути позером, а не затятим послідовником, який ризикує ув'язнути в антисоціальному середовищі.

Дорослим також не зайве поспостерігати за станом підлітка-бунтаря. Чи змінилося в нього настрій останнім часом? Чи став він більш дратівливим? Чи виникла відчуженість, замкнутість? Чи має він проблеми зі спілкуванням, чи не порушився його апетит і сон? Якщо ви помітили будь-що з перерахованого, варто звернутися за допомогою до фахівця, адже за цими ознаками може ховатися психічний розлад. 

 

Тетяна Полішук, Час Таврійського

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Люди були по-справжньому шоковані, коли замість «кримського сценарію» почалася війна», - інтерв'ю з громадянином рф

Педагог Марія Букатчук: «Ніякі технічні засоби і новітні технології передавання звуку й зображення ніколи не замінять живого спілкування»

Віктор Сорока: «Карантин допомагає більше і тісніше взаємодіяти з глядачами»